Personlig presentation

Catrine Tollström, författare

Thrillerförfattare utgiven av HarperCollins Nordic i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Diplomerad lektör samt NLP- och hypnoscoach. Tidigare kurator och arbetskonsulent. Högskoleutbildad inom kultur- och beteendevetenskap. Innehar stol nr 8 i Fåröakademien. Bokens dag-stipendiat i Västmanland 2014. Finalist till Selmapriset 2015. Även manusutvecklare, lektör, redaktör och författarcoach.

PERSONLIG PRESENTATION
Född: I Västerås 1968.
Bor:
Nyligen flyttat från ett gammalt skolhus nära Västerås, med ankor och höns utanför fönstret, till sköna kulturkvarter på Södermalm.
Bara så ni vet:
Jag sitter vid datorn med spinnande katt i knät. Alltid med musik, värmeljus och hembakad bärpaj inom räckhåll.
Gillar: Gott vin är sällan fel, inte trevliga samtalspartners till vinet heller. Kakelugnsvärme och en spännande bok, joggingturer i regn, mörk choklad, skogspromenader barfota, meditation, havsutsikt, teater, solvarma hallon, galen humor och gröna blad gör mig glad.
En bra bok bör innehålla: Brännande möten och intelligent intrig, gärna med mycket undertext. Boken ska få mig att le, att känna spänning, skaka om, överraska mig och/eller utveckla mina tankar.
Favoritbok: ”Adjö herr Muffin”, Ulf Nilssons och Anna-Clara Tidholms barnbok som fångar livet så vackert. Gråter varje gång jag läser den. På ett fåtal sidor i all enkelhet beskriver de något som få skulle klara att förmedla om de så hade tusen sidor på sig. Carl-Johan Vallgrens ”Den vidunderliga kärlekens historia” är en annan bok som berört mig djupt. Här är ett klipp där jag presenterar min bokhylla.
Hämtar inspiration från: Musik, kärlek, poesi, teater och natur.
Favoriter i rörlig bild: Saknar tv, men ser film ibland. Gillar Casablanca, Tillsammans, Forrest Gump, Amelie från Montmartre, Efter bröllopet, Kellys hjältar och det mesta av Tarantino. Rånarna från 2003 har bästa filmmusiken. Dras även till det mångbottnade och existentiella, typ Norén, Bergman och många utländska dramatiker.
Bästa serien, överlägset, är La Casa De Papel! Den har ju allt!! Ljussättningen. Berättartekniken. Introt med skuggorna och bilderna på pappershuset. Är kär i var och en av rollfigurerna på bad guy-sidan. Blir passionerat levande av soundtracket och det brutalt snygga filmandet. Vill lära mig spanska nu. Men storyn, shiiit, så jädra genomtänkt, det är bara att lägga sig ner och dö!
Gjorde misstaget att fråga en tidigare partner hur han skulle beskriva mig: ”Du är envisare än båda våra åsnor tillsammans, sjunger Aquarius i bilen utan att förstå hur illa det låter, tänker alltid positivt –särskilt om tidsåtgång, har ett varmt hjärta men kalla fötter, har en övertro på din matlagningsförmåga och du låter som en trana när du skrattar.” Det är kärlek, folks!
Soft musik som ger inspiration när jag skriver:
Längre låtlista på Spotify

skriverGoodnight moon med Shivaree
You can always long for may med Sophie Zelmani
The flower of Carnage med Meiko Kaji
Motherland med Natalie Mechant
Över gränsen med Lars Winnerbäck
Pärlor med Carina Wallin Pérez
Will you med Hazel O´Connor
Innan allt försvinner med Bo Kaspers Orkester
Nation med Laleh
Eyes were blue med Marit Bergman
Lake of fire med Nirvana
Lucky day med Frida Snell
                  

Baksidestexten till ”Fängsla dina läsare hittar du hos Adlibris och Bokus