Personlig presentation

Catrine Tollström, författare

Thrillerförfattare utgiven av HarperCollins Nordic i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Diplomerad lektör samt NLP- och hypnoscoach. Tidigare kurator och arbetskonsulent. Högskoleutbildad inom kultur- och beteendevetenskap plus marknadsföring. Innehar stol nr 8 i Fåröakademien. Bokens dag-stipendiat i Västmanland 2014. Finalist till Selmapriset 2015. Även manusutvecklare, lektör, redaktör och författarcoach.

PERSONLIG PRESENTATION
Född: I Västerås 1968.
Bor:
I ett gammalt skolhus på landet mellan Sala och Västerås, med ankor och höns utanför fönstret.
Bara så ni vet:
Jag sitter vid datorn med spinnande katt i knät och sovande hund på fötterna, alltid med hembakad bärpaj inom räckhåll.
Gillar: Bra vin är sällan fel, inte trevliga samtalspartners till vinet heller. Kakelugnsvärme och en spännande bok, joggingturer i regn, mörk choklad, skogspromenader, hundträning, havsutsikt, hallon, galen humor, sol och gröna blad gör mig glad.
En bra bok ska innehålla: Brännande möten mellan människor. Intelligent intrig. Skönt språk. Boken ska få mig att le, att känna spänning, överraska mig och/eller utveckla mina tankar.
Favoritbok: Adjö herr Muffin. Ulf Nilssons och Anna-Clara Tidholms barnbok som fångar livet så vackert. Gråter varje gång jag läser den. På ett fåtal sidor i all enkelhet beskriver de något som få skulle klara att förmedla om de så hade tusen sidor på sig. Här är ett klipp där jag presenterar min bokhylla.
Svenska favoritförfattare: Fredrik Lindström, Roslund och Hellström, Anna Karolina.
Hämtar inspiration från: Musik, kärlek, poesi, natur.
Favoritfilmer: Casablanca, Tillsammans, Forrest Gump, Efter bröllopet, Kellys hjältar och det mesta av Tarantino. Älskar Rånarna från 2003, som framförallt har bästa filmmusiken.
Gjorde misstaget att fråga min sambo hur han skulle beskriva mig: ”Du är envisare än båda våra åsnor tillsammans, sjunger Aquarius i bilen utan att förstå hur illa det låter, tänker alltid positivt –särskilt om tidsåtgång, har ett varmt hjärta men kalla fötter, har en övertro på din matlagningsförmåga och du låter som en trana när du skrattar.” Det är kärlek, folks!
Soft musik som ger inspiration när jag skriver:
Längre låtlista på Spotify

skriverGoodnight moon med Shivaree
You can always long for may med Sophie Zelmani
The flower of Carnage med Meiko Kaji
Society med Eddie Vedder
Motherland med Natalie Mechant
Över gränsen med Lars Winnerbäck
Pärlor med Carina Wallin Pérez
Will you med Hazel O´Connor
Innan allt försvinner med Bo Kaspers Orkester
Nation med Laleh
Eyes were blue med Marit Bergman
Lake of fire med Nirvana
Lucky day med Frida Snell
                  

Baksidestexten till “Fängsla dina läsare hittar du hos Adlibris och Bokus

2 reaktion på “Personlig presentation

 1. Bernhard Kauntz

  Hej!
  Jag har just läst om Josefines död för andra gången (alltså inte i ingressen) och det var med möda att jag la ifrån mig boken. Jag läser mycket, men jag har blivit gammal och därför blir det oftast inte så långa stunder. Men nu satt jag faktiskt i över en timme sträck … Att mina ögon svider, skyller jag på Dig. 🙂

  Du har själv sagt det här ovan, en bok ska ha en intelligent intrig. Experimentet har det utan tvekan och det är nog det, som gör boken så fascinerande för mig. Det ska bli roligt att läsa vidare – fast inte i natt …

  En annan sak, som jag tycker om, är de korta kapitlen, eftersom man då kan läsa vidare, medan man väntar på att makkaronerna ska koka. Fast det är fler, som har upptäckt detta på senare år. Men just när man blir äldre är det också ganska praktiskt, eftersom det då ges många tillfällen till naturliga pauser.

  Jag funderar emellanåt, vilken av Dina kvinnor som är mest lik Dig, men det är svårt, för att trots sina olika karaktärer skildrar Du alla väldigt trovärdigt. Jag har inte sett Din websida förrän nu, men med fem år på universitet skulle Du lika gärna kunna vara Rut, som Wanna. Känslomässigt är Du förmodligen mest lik Åse, eftersom Du har placerat Tim i Västerås. 🙂 Du är dock knappast Josefine, om Du bor på landet, och även om Du är blond, tror jag inte att Du har så mycket av Cristell i Dig. 🙂

  Egentligen ville jag bara tacka Dig för en jättebra bok. Det hör inte till mina vanor att skriva till författaren av böckerna, som jag läser, men en ovanlig bra bok kan också motivera ovanliga åtgärder. Att det blev lite mer än bara ett tack, rår jag inte för, det bara blev så … 🙂

  Tack alltså och vänliga hälsningar
  Bernhard Kauntz

  Svara
  1. Catrine Inläggsförfattare

   Varmt tack Bernhard! Att få läsarbrev är något helt fantastiskt. Jag känner mig uppriktigt hedrad och enormt glad för att du tagit dig tid att skriva så fina ord till mig och för att du blivit engagerad i boken. När det gäller de kvinnliga romanfigurerna har jag nog givit alla en liten dos från mig själv, likaväl som egenskaper är helt främmande för mig. Jag delar värderingar med en av dem, delar existentiellt dilemma med en annan men känner t ex inte alls igen mig i Josefines rädslor.
   Återigen, stort tack och jag önskar dig fortsatt skön läsning!
   /Catrine

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.