Fängsla dina läsare

Massor av inspiration till dig som skriver!

Fängsla dina läsare är en guldgruva för romanförfattare som vill skriva scener som berör på djupet. Du får knep för att skapa undertext och förtätad stämning, utveckla din gestaltningsteknik till max, mejsla fram oförglömliga romanfigurer, veta hur du kan jobba med method writing och mycket, mycket mer. Men att beröra handlar förstås inte bara om ren skrivteknik, utan också om att vara autentisk i sina budskap. Dessutom gäller det att förstå hur våra hjärnor fungerar när vi läser. Smarta tekniktips, checklistor och konkreta exempel hjälper dig att skapa texter som griper tag. En mängd författare och manusutvecklare bidrar som gästskribenter.

Jobba med kontraster
Låna knep från teaterns värld
Hämta inspiration i idébanken för spänning
Integrera talande detaljer
Få det att slå gnistor mellan romanfigurerna
Bygg upp stämning som känns i magen

Lär dig att lägga perspektiv nära, att skriva starka sexscener, att använda perception på olika sätt och att använda humor för att kasta läsaren mellan känslor. Allt med fokus på att beröra.

Catrine Tollström jobbar som manusutvecklare. Hon är högskoleutbildad inom kultur- och beteendevetenskap samt är diplomerad lektör. Som thrillerförfattare är Catrine utgiven i de skandinaviska länderna.

Du hittar Fängsla dina läsare, väck spänning och berör på djupet t ex hos Adlibris och Bokus.

Överraska dina läsare, skrivtips, skrivhandbokFängslas ”lillasyster” heter Överraska dina läsare. Det är en idébank för oväntade vändningar, sköna twister och överraskande slutscener. Maxat med inspiration!