LOPPET

Thriller med Vasaloppet som kuliss.

Loppet, thriller

Loppet

Tryckt upplaga blev snabbt slutsåld hos Adlibris och Bokus, men Loppet finns att köpa som e-bok och som ljudbok, exempelvis hos Storytel och Nextory med underbar inläsning av Håkan Julander. Provlyssna!

”Loppet är spännande, lättläst, välskriven, och har härliga karaktärer.” Bims bokblogg
”Läskig, fängslande, gripande!” Jennies boklista
Läs fler omdömen här.

”En av segerfavoriterna kommer att dö under Vasaloppet”
Breven har skickats till polisen och till flera av tv:s redaktioner. På tävlingsdagen ger sig den undersökande journalisten och äventyrssportaren Åse Nordenskiöld in i Vasaloppet för att bevaka ett par av delsträckorna. Hennes sambo, Tim Nordin, jobbar som kameraman i tv-studion när det visar sig att den hotade elitåkaren inte längre syns i bild. Kaos bryter ut. Pressen blåser upp händelsen som om ett plan försvunnit från radar. Rädsla förlamar Tim när han inser att inte heller Åse är kvar i skidspåret.
Polisen gör märkliga fynd som tyder på att den segertippade åkaren blivit kallblodigt avrättad. Samtidigt tvingas Åse fly för sitt liv och förstår att spåren mer och mer pekar mot att hon själv är skyldig. Frågan är vem som hittar henne först. Polisen eller mördaren?

LOPPET är en thriller som utforskar vad saknad kan göra med människor. Persongalleriet liknar inget du tidigare upplevt och tempot gör det svårt att andas, hela vägen till den oväntade twisten i slutet.

Loppet hos Storytel.
Loppet hos Nextory.
Provlyssna gärna. Jag är så nöjd med den underbart sköna inläsningen av Håkan Julander.