Lektörspaket, debutantnivå

Lektörsläsning av manus på debutantnivå
Har du skrivit ett romanmanus och behöver en grundlig genomgång av texten för att få en uppfattning om utvecklingspotential? Här ingår en omfattande analys t ex av dramaturgi, struktur, språk, gestaltning, perspektiv och karaktärsskildring. Min ambition är att möta dig på rätt nivå och ge dig exakt det du behöver. Känn inga prestationskrav!

Du får ett utlåtande på 7-14 sidor, beroende på hur långt du har kommit i ditt skrivande. Oftast antecknar jag även en stor mängd kommentarer i marginalen till de första kapitlen. Sedan noterar jag alltmer sporadiskt, eftersom det brukar vara samma svagheter som upprepas. Korrekturläsning ingår inte, men jag markerar uppenbara missar som jag stöter på. I utlåtandet pekar jag inte bara ut svagheter utan ger också konkreta tips på hur du kan lösa problemen och komma vidare. Det kan också handla om att förstärka sådant som redan är bra, att ta tillvara potential i scenerna och att vässa dem lite till. Om du inte har andra önskemål läser jag med fokus på hur ditt manus kan stärkas för att attrahera läsare och förlag. Konkurrensen är stenhård och jag kan inte råda över huruvida ditt manus blir antaget. Däremot törs jag lova att ditt skrivande kommer att utvecklas och att du ökar dina förutsättningar.

I paketet ingår uppföljning och coaching på ca 30 min. Du får möjlighet att diskutera, ställa frågor utifrån utlåtandet, bolla hur du kan gå vidare med redigering, författarplattform, ev. följebrev till förlag, egenutgivning eller liknande. Vi hörs via mejl, Skype, telefonsamtal eller personligt möte beroende på hur det passar oss båda.

Debutantnivå kostar 7200 kronor inkl moms för ett manus på upp till 90 000 ord. Om ditt manus är längre tillkommer 850 kr inkl moms för varje påbörjade 10 000 ord. Anmäl intresse genom att mejla mig på catrine.tollstrom (snabel-a) gmail.com så återkommer jag med besked om ev. kötid. Ange gärna manusets antal ord och vad du har skrivit i för genre, om du vet det.

Jag tar emot manus i Word, Times New Roman, 12 p och radavstånd 1,5. Det funkar bra att skicka via mejl. Om du föredrar vanlig post behöver du bifoga ett frankerat och adresserat svarskuvert att skicka tillbaka ditt manus i.

JUST NU HINNER JAG INTE ÅTA MIG NÅGRA NYA MANUS

Jag jobbar med all form av skönlitteratur utom fantasy, barn- och ungdom och poesi. Jag avsäger mig också självbiografiska manus där syftet är att hämnas på myndigheter eller svärta ner anhöriga. Självklart kan manus gärna vara samhällskritiska och politiska, men jag jobbar inte med texter vars syfte är att sprida extrempolitisk propaganda.

Varmt välkommen att höra av dig om du har några funderingar!

Lektör Catrine Tollström

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *