Lektörspaket, avancerad nivå

Lektörsläsning på avancerad nivå
Är du redan utgiven romanförfattare? Eller har du blivit lektörsläst av mig tidigare och vill ha ett nytt utlåtande efter att ha bearbetat samma manus? Bara då kan du välja det här paketet.

Här tittar jag t ex på hur du kan få scener att nå sin fulla potential, hur du kan finslipa tempo, ta tillvara möjligheter att överraska, vässa undertext, kasta läsaren mellan känslor, utveckla ditt tema och beröra till max. Avancerad nivå förutsätter att du har hyfsad kontroll över perspektiv, tempus, gestaltning och grundläggande kunskap om dramaturgi. Utlåtandet är vanligtvis 6-10 sidor och du får kommentarer i manus, särskilt tätt under de första 50 sidorna. Priset är 5600 kronor plus moms (7000 kr med moms) för ett manus på upp till 90 000 ord. Om ditt manus är längre tillkommer 700 kr plus moms för varje påbörjade 10 000 ord. Korrekturläsning ingår inte, men jag markerar uppenbara missar som jag stöter på. Anmäl intresse genom att mejla mig på catrine.tollstrom (snabel-a) gmail.com så återkommer jag med besked om kötid. Berätta gärna vad du skrivit i för genre och manusets antal ord.

Jag tar emot manus i Word, Times New Roman, 12 p och radavstånd 1,5. Det funkar bra att skicka via mejl. Om du föredrar vanlig post behöver du bifoga ett frankerat och adresserat svarskuvert att skicka tillbaka ditt manus i.

JUST NU HINNER JAG INTE ÅTA MIG NÅGRA NYA MANUS

Jag jobbar med all form av skönlitteratur utom fantasy, barn- och ungdom och poesi. Jag avsäger mig också självbiografiska manus där syftet är att hämnas på myndigheter eller anhöriga. Självklart kan manus gärna vara samhällskritiska och politiska, men jag tar mig inte an texter vars syfte är att sprida extrempolitisk propaganda.

Lektör Catrine Tollström

Gilla gärna min författarsida på Facebook och sidan Fängsla dina läsare, med skrivtips och inspiration. Om du klickar på en bok får du läsa baksidestexten:

Fängsla dina läsare, Tollström   Överraska dina läsare, skrivtips, skrivhandbok

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *